2008-05-07

Fotoutställningar på Stadsbiblioteket


Vi har fått en ny fotoutställning som kommer att stå på Kristianstads Stadsbibliotek, andra våningen, maj månad ut. Det är Moa Ahlgren och Felicia Hansson från medielinjen på Österänggymnasiet som ställer ut porträttbilder av mycket unga och mycket gamla människor under namnet Livet från båda sidor.

Vill du läsa böcker om fotografi står de på avdelningarna står de på avdelning Pn (fotografi), Pnz (särskilda fotografer) In (fotokonst), Inz särskilda fotokonstnärer. Om du undrar över uppdelningen mellan fotografi och konstfotografi så är SAB-systemet från 1921. Då gjordes en avgränsning mellan de tekniska aspekterna och de konstnärliga aspekterna av fotografi(stillbilder). Filmfoto, dvs rörlig bild, står på avdelning Im.

Fotograferar du själv och bor i Fjälkinge kan du kontakta Fjälkinge Fotoklubb. Är du professionell fotograf kan du gå med i Svenska Fotografers Förbund.

Är du en glad amatör, lär dig mer hos studieförbunden.

1 comment:

Anonymous said...

trevligt, trevligt. fast vi går varken medialinjen eller kommer ifrån c4-gymnasiet. vi hör mer hemma på österänggymnasiet.