2008-07-22

Tegelstenar








Tegelstenar är ett annat namn på böcker som har över 500 sidor. De kan vara lämpliga att läsa på semestern, om man inte är storläsare förstås.

Tips på tegelstenar:

Gregory David Roberts Shantaram (900 sidor)

Författaren berättar här om sina år som förrymd fånge i Bombay. När han rymde från fängelset i Australien tog han sig på falskt pass till Indien. Här bosatte han sig i ett av Bombays slumområden och öppnade en liten sjukvårdsmottagning. Han arbetar också för maffian med pengatvätt och förfalskning av pass.



Stephen King: Drömfångare (618 sidor)
Det var en gång i staden Derry fyra pojkar som gjorde något otroligt modigt. Utan tvekan något bra, kanske till och med något fantastiskt. Något som förändrade dem på ett sätt som de aldrig riktigt skulle komma att förstå.

Tjugofem år senare har pojkarna blivit män med egna liv och egna problem. Men banden dem emellan består. Varje höst träffas de fyra i en stuga i Maine för att jaga. Men detta året kommer en främling till stugan. Han har gått vilse, är förvirrad och nära nog förfrusen och mumlar gång på gång något om ljus i skyn. Hans osammanhängande yrande visar sig vara oroväckande klarsynt. Innan de vet ordet av är männen inbegripna i en gastkramande kamp mot varelser från en annan värld. Deras enda chans att överleva finns förborgad i deras gemensamma förflutna och i drömfångaren.


Diana Gabaldon: Snö och aska (1300 sidor) är den senaste delen av Gabaldons böcker om tidsresenären Claire (Outlander Series).
Snö och aska är den sjätte boken i Gabaldons episka kärlekssaga om Claire och Jamie. Året är 1772, kvällen innan den amerikanska revolutionen, och upprorets låga är redan tänd. I Boston ligger män döda på gatorna, och i de djupa skogarna i North Carolina brinner ensamma stugor i skogens mörker. Och över huset vid Frasers Ridge, där Jamie Fraser och hans familj bor, reser sig en skugga ...

Vilka tegelstenar kan du rekommendera?

1 comment:

Martina said...

Mer Stephen King: "Det" (1188 s.), "Pestens tid" (vet ej sidantal, men tjock är den). Elizabeth Kostovas "Historikern", (626 s.). Jag anser dock att en bok egentligen inte räknas som en tegelsten förrän efter 800 sidor =).