2009-01-05

Twilight revisited


Under julhelgen har ju den första Twilightfilmen, baserad på de omdebatterade böckerna av Stephenie Meyer, haft premiär. Det är tänkt att alla fyra delarna ska bli film.
Den fjärde delen, som på svenska heter Bella och Edvard, på engelska Breaking dawn, kommer ut på svenska under våren.
Här kan du provläsa en del av den tredje boken, Ljudet av ditt hjärta.

Vad tyckte du om filmen, jämfört med böckerna?
Den fjärde boken kommer inte att heta Bella och Edvard, den kommer att heta Så länge vi båda andas, enligt information från Svensk Bokhandel här. Det går rykten om att en hel del även har skrivits på en femte bok, ur Edvards perspektiv. Vore väldigt intressant att läsa!

2 comments:

Anonymous said...

Filmen var väldigt "ihopklippt" och det var inga knutar som höll fast storyn. I motsats till filmen är boken mer läsvärd även om den är till viss del "beskrivningsfattig". Bok 5 Midnight Sun hade nog kunnat fylla i en del luckor, men när den kommer ut är ju väldigt tveksamt.

Anonymous said...

Midnight Sun finns att läsa på Stephenie Meyers hemsida då de 12 första kapitlen läckte ut på nätet. Boken fyller ut luckorna som saknas i både boken och filmen twilight. Eftersom det är ju från Edwards perspektiv, måste säga att det var helt fantastiskt att få läsa från hans håll. Filmen var för övrigt helt magisk =)